Ekcéma és Zöld teás arcmaszk? Jana újra tesztel

Ekcéma és Zöld teás arcmaszk? Jana újra tesztel

2017/aug./05

Szia!

Jana vagyok és MARK-kal kötöttünk egy megállapodást, hogy tesztelni fogom az új teljesen természetes termékeit. Atópiás ekcémám van, (amelyen a MARK kávés bőrradírom segített, erről itt olvashatsz). A problémás területek eredetileg mellkasomon voltak, de az atópiás ekcéma olyan mint egy szörnyeteg, bárhol előbukkanhat és képes megkeseríteni az ember életét.

Amikor MARK megjelent a piacon az új MARK Green Tea Face Mask-kal (zöld teás maszkjával), akkor felkeltette az érdeklődésem részben az összetevői miatt, részben pedig a szokatlan formátumú por állaga miatt. Az összetevők közül leginkább a neem por volt a legérdekesebb számomra. Mivel tudtam, hogy a neem olajas kozmetikumok jót tesznek a bőrömnek. A neem-ről előszőr, akkor hallottam, amikor Indiában voltam. A neem egy ritka fafajta, szent faként kezelik és gyógyhatása van. Indiában és a szomszédos országokban is sikeresen használják gyógyászati célra, legfőképp a bőrgyógyászatban. A neem olaj antivirális, antibakteriális és gombaölő hatású így hatékonyan alkalmazható különböző bőrbetegségek, például akné esetén.


Neem levelek

Bár a MARK Green Tea Face Mask (zöld tea arcmaszk) kifejezetten az arcra lett kifejlesztve, megegyeztem MARK-kal, a jó összetevők miatt (zöld tea, neem por és egyéb természetes összetevők), hogy letesztelem a kezemen. És kellemesen csalódtam. Az első fázisban vörös, duzzadt viszkető folt volt a kezemen (amit minden ekcémás jól ismer). Rákentem a maszkot (a port vízzel elkevertem), és egy rövid ideig rajta hagytam, majd lemostam és vártam, hogy mi fog történni. 

Néhány nap után észrevettem valami változást . A piros foltok helyén a bőr száraz lett, hámlani kezdett és sokkal kevésbé viszketett. Ebben a szakaszban elkezdtem természetes, hormon mentes testápolóval kenni és így kordában tudtam tartani az ekcémát. Időnként az ekcéma visszatért az előző szakaszba és bepirosodott, de ha megint bekentem a maszkkal akkor elmúlt.  Körülbelül másfél héten belül kortikoszteroidok nélkül szignifikánsan javult az állapota. Nem vagyok orvos, és elnézést a kissé amatőr, de talán annál (remélem) értékesebb leírásért.

1. kép: A piros, duzzadt, viszkető folt. A teszt kezdetén.
2. kép: A Green Tea Mask (zöld teás maszk) használata közben
3. kép:   Kb. másfél hét után, napi 1x alkalmazva: a folt kevésbé vörös, a közepe száraz. Elkezdtem normál, hormon mentes testápolóval kenni.
4. kép: A végső állapotban (szinte nincs nyoma a foltnak)

1. 2. 3. 4.
1.2.3.4.

Az adagolást magam találtam ki. A jelentős változás másfél hét múlva jelentkezett, a folt kevésbé viszketett. Megismétlem, hogy ez az én amatőr tapasztalatom :) Nem vagyok orvos és nem is akarok szakmai dolgokba beleszólni. Én is igénybe veszek néha orvosi segítséget, de szeretem a dolgokat természetes módon megoldani. :)

Ahogy már az előző blogomban említettem, mindenkinek ki kell próbálni, mi az, ami számára a legmegfelelőbb, mik azok a krémek vagy alternatív termékek, amik használnak. Én azt tudom elmondani, hogy a MARK Green Tea Face Mask (Zöld Teás arcmaszk) nekem segített ( még akkor is, ha én nem az arcomon, hanem másutt teszteltem)

Számomra SZUPER!🤗🤗🤗

U.I.1: Mint minden ember, aki atópiás ekcémával küzd, mindig titokban reménykedem, hogy eltűnik egy jó időre, és remélem, hogy elég sok idő eltelik, amíg egy újabb terméket kell tesztelnem.  😊 Kívánj Nekem szerencsét MARK!

U.I. 2 : A maszkot az arcomon is használtam. A felkenés után, a szemem kicsit csípte, de mint megtudtam, emiatt nem kell aggódni. A csípést a neem por okozhatja. Erre az a megoldás, hogy ha összekeverjük a maszk port a vízzel, adjunk hozzá kicsit több vizet és ha szükséges a szemeket mégjobban lehűteni, akkor tegyünk nedves vattakorongot, vagy uborkaszeleteket a szemünkre (az a szem alatti bőrt is hidratálja 😀)

Ha tetszett a blogbejegyzésem, írj nekem, hogy hogyan segített Neked a MARK Green Tea Mask vagy a MARK bőrradír az info@markscrub.hu címre .  

Üdv,

Jana 

 




Translation missing: hu.blogs.article.additional_articles

Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?
Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?

2019/jún./11

A bőr a legnagyobb érzékszervünk, éppen ezért kiül rá minden, ami a testünkben történik. Lehet, hogy most is próbál neked üzenni valamit! 

 

Tovább...

A tökéletes hajkorona titkai
A tökéletes hajkorona titkai

2018/okt./02

Te is mindig olyan hajkoronáról álmodoztál, mint amilyet a sampon reklámokban lát az ember? Nem lehetetlen, csupán néhány trükköt be kell tartanod. Ebben a szeles, őszies időben a hajkorona is nagyobb törődést igényel.

Tovább...

A létfontosságú víz
A létfontosságú víz

2018/ápr./14

Ebben a bejegyzésben a legegyszerűbb szépítő csodaszer, a víz és a bőröd kapcsolatáról lesz szó...

Tovább...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Slovensky   Polska   България