Így ünnepeld az anyák napját!

Így ünnepeld az anyák napját!

2017/máj./05

Sziasztok Lányok!

Közeledik a nap, amikor megköszönhetjük sőt inkább meg kell köszönnünk a mi Mama mia-nknak, hogy az ő szeretete, gyengédsége, odaadása és a gondoskodása végigkíséri az egész életünket.

Ezért is szerveztem az anyák napi nyereményjátékot, hogy ezzel felhívjam mindenki figyelmét, hogy lepje meg ezt az igazán fontos embert egy kis aprósággal. Legyen az egy csokor virág, egy saját készítésű ajándék, esetleg egy finom édesség.

Én a saját készítésű édességhez adnék egy kis segítséget. Mivel én is imádom a csokoládét, ezért egy egyszerű "csokitortával"készültem. Gyorsan összedobhatod és utána együtt élvezhetitek az eredményt és a kilók miatt sem kell aggódnotok. Ez ugyanis egy nyers torta, amelyet akkor is élvezhetsz, ha már a bikini szezonra készülsz. Lehet az összetevők alapján kicsit furcsának tűnik, de az első falat után biztosan imádni fogod.

Dióhéjban a nyers étkezés lényege az, hogy semmit sem melegítünk 47 C fölé így a bennük lévő vitaminok nem semmisülnek meg, az alapanyagok élők maradnak és megtartják azokat az enzimeket, amelyek segítenek az ételek emésztésében, így azok kevésbé képeznek zsírpárnákat.

Amíg ezt a csemegét majszoljátok, elmesélheted milyen rosszcsontságokat csináltál kiskorodban, amiről ő nem is tudott. Például titokban kipróbáltad a parfümjét vagy kipróbáltad a sminkjét a tükör előtt :-)

Nyers csokoládé szív

Összetevők:

  • 1,5 csésze dió
  • 1,5 csésze pekándió (vagy más dióféle pl: mogyoró, földimogyoró, mandula, kesudió)
  • 1,5 csésze szárított kimagozott datolya
  • 1,5 csésze mazsola
  • 1/3 csésze nyers kakaópor (ha nem nyers, akkor is finom)
  • 2 teáskanál vanília kivonat (vagy vanília rúd kikapart magja)

Elkészítés:

  1. A datolyát öntsd le forró vízzel és hagyd ázni 10 percig. ( a datolya levét tartsd meg, később még szükség lehet rá) 
  2. Közben turmixgépben, vagy a robotgép késes aprítójában daráld össze a dióféléket, annyira, hogy még lehessen látni a kisebb darabkákat 
  3. Add hozzá a keverékhez a maradék hozzávalókat (ha lejárt a 10 perc a datolyát is). Apránként add hozzá az összetevőket, mert máskülönben nem keveredik össze rendesen és a mixert is megterheli, ha túl sűrű és száraz a massza adhatsz hozzá a datolya levéből. 
  4. Folyamatosan összekeverjük, amíg tészta szerűen össze nem áll. Ne legyen benne semmilyen nagyobb darab, legyen homogén. Ha már a tészta egy része egy nagy csokoládé labdaként pörög a gépben, akkor a helyes úton vagy :) A tészta egyáltalán nem száraz, alapvetően készen is van. Most már csak meg kell neki találni a megfelelő formát és azt, hogyan prezentáld. Válaszd ki a formáját és a díszítést. 
  5. Nyomkodd bele a tésztát a kiválasztott formába, ragadj meg egy csészealjat vagy egy szív alakú formát <3. Érdemes előtte kibélelni, sütőpapírral vagy folpackkal (ez a formától függ) mert most még egy kissé ragacsos a tészta. 
  6. Díszítheted is ha nagyon csilli-villi tortát szeretnél készíteni. Magvakkal, csokoládé öntettel vagy gyümölccsel. 
  7. Végül tedd be legalább egy órára a hűtőbe, hogy a "tészta" még jobban összeálljon.

Amikor kiveszed a hűtőből, akkor ne felejtsd el, hogy ezt a tortát nem magadnak készítetted 😃

Boldog anyák napját!❤️🌷

Üdv,

MARK😍




Translation missing: hu.blogs.article.additional_articles

Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?
Érted, hogy mit üzen neked a bőröd?

2019/jún./11

A bőr a legnagyobb érzékszervünk, éppen ezért kiül rá minden, ami a testünkben történik. Lehet, hogy most is próbál neked üzenni valamit! 

 

Tovább...

A tökéletes hajkorona titkai
A tökéletes hajkorona titkai

2018/okt./02

Te is mindig olyan hajkoronáról álmodoztál, mint amilyet a sampon reklámokban lát az ember? Nem lehetetlen, csupán néhány trükköt be kell tartanod. Ebben a szeles, őszies időben a hajkorona is nagyobb törődést igényel.

Tovább...

A létfontosságú víz
A létfontosságú víz

2018/ápr./14

Ebben a bejegyzésben a legegyszerűbb szépítő csodaszer, a víz és a bőröd kapcsolatáról lesz szó...

Tovább...

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Česky   Slovensky   Polska   България